EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Zranenie kĺbu nemusí znamenať stop cvičeniu

Ahoj Jožko. Ako sa cítiš po nedávnej operácii ramena? Akú si mal diagnózu?

Tak zľahčene, mal som "dieru" v odstupe dlhej hlavy bicepsu. Toto však presne zistili doktori, až keď ma otvorili. Dovtedy som dvanásť rokov bojoval s bolesťami ramena. Na to, že som jedenásty deň po operácii, cítim sa paradoxne veľmi dobre. Doktor povedal, že takúto rekonvalescenciu už dlho nevidel.

Prečo si myslíš, že to prebieha relatívne ľahko a rýchlo?

Začal som rehabilitovať v podstate už pred operáciou. Pracoval som intenzívne na rozsahoch pohybu a aplikoval som silový tréning. Vedel som, že o čo lepšie budem na operáciu fyzicky pripravený, o to rýchlejšie sa vrátim do normálu.

To znie logicky. Mohol by si špecifikovať, ako tvoj tréningový plán vyzeral?

Haha, možno to bude znieť absurdne, ale najviac mi pomohla pohybová príprava pre vzpieranie. Pozor, nie samotné ťažké vzpieranie, ale len prípravné cvičenia v zmysle mobilizácie, aktivácie atď.

Vyzerá, že presne vieš, o čom hovoríš a poznáš svoje telo. Predsa len, si osobný tréner 😊 Prečo si si nedokázal pomôcť a v akom momente si sa rozhodol podstúpiť operáciu?

Aj po rokoch bolestí a skúšania rôznych doktorov, fyzioterapeutov a aplikácii vlastných poznatkov v danej problematike, som nedokázal jednoducho bolesť odstrániť. A nikto mi ani nevedel presne povedať, čo mi vlastne je. Ako som povedal v úvode, prišli sme na to až pri samotnej operácii.

A vieš si spomenúť na obdobie, kedy si si zranenie spôsobil?

Mal som 17 rokov a jediný zdroj informácii bol pre mňa časopis "Muscle and Fitness" 😊 Avšak, nikde sa tam žiaľ nespomínalo, že na daný cvik a ťažké váhy potrebuješ mať dostatočnú mobilitu či stabilitu v daných segmentoch. A pri tlakoch nad hlavu so 70kg činkou sa to stalo...

Škoda, že si vtedy nemal osobného trénera...

Samozrejme, dnes by som bol bez titánovej kotvy v ramene 😊

Ďakujeme, držíme palce v rekonvalescencií. O pár mesiacov ťa opäť radi vyspovedáme a povieš nám, ako sa ti darí a ako prebiehali tvoje tréningy.

Ďakujem aj ja.

Máte aj vy bolesti ramena? Neváhajte osloviť našich skúsených fyzioterapeutov.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.