EfectFit

Zdravá výživa

Zdravá výživa, zdravý životný štýl, zdravý stravovací plán sú výzvy, ktoré si množstvo z nás vybralo pre rok 2020. Ako sa nezahltiť trendmi, ktoré na nás denne vyskakujú? Túto otázku by sme si mali vyriešiť skôr než začneme googliť ešte s plným žalúdkom tráviacim zvyšky šalátu a kapustnice. Dôležité je si uvedomiť, že zdravá výživa nie je o tom, že začnem chodiť bezhlavo nakupovať do bioobchodov. Takýmto štýlom sa veľmi rýchlo môžeme vzdať našich predsavzatí, pretože naše mesačné výdavky rapídne vzrastú.

Pri nakupovaní by sme mali racionálne vyhodnotiť, čo v skutočnosti naše telo potrebuje. Racionálne rozhodovanie nám sťažuje “mediálny trendy výživový smog”- to sú všetky tie informácie, ktoré na nás vyskakujú s cieľom nakúpiť konkrétne možno ani nie tak bio-eko-raw produkty ako sa snažia byť. Keď si už aj uvedomíte, že sa v tom chaose neviete orientovať a rozhodnete sa vyhľadať odborníkov na konzultáciu, častokrát sa stretávate s instantnými odborníkmi, ktorí podmieňujú svoje podhodnotené konzultácie nákupom instantných produktov.

To čo vám nikto nemôže vziať sú vaše vedomosti a preto by ste sa mali vzdelávať a porozumieť tomu, o čom ten zdravý životný štýl v skutočnosti je. Pochopiť prečo by ste mali niektoré potraviny jesť pravidelne a iné vylúčiť je veľmi oslobodzujúce. Uvedomíte si, že k zdravému telu a výžive nepotrebujete jesť 5x denne špeciálnu stravu, ktorá pozostáva z množstva drahých dovozových ingrediencií, ale úplne skromne si vystačíte aj s našimi slovenskými produktami. Nemusíte jesť ráno a večer za hrsť piluliek, aby ste mali dostatok živín a minerálov, ale váš vyvážený jedálniček vám dopraje všetkého dostatok. Samozrejme častokrát je suplementácia dôležitá, ale s mierou. Napríklad užívanie vitamínu D je na mieste asi u 60 % Slovákov. Väčšinu roka máme malo slnka a tvorba vitamínu D je tak výrazne znížená. Len veľmi málo potravín ho prirodzene obsahuje a mnohí z nás nemajú pestrý jedálniček. Riziko nedostatku vitamínu D je tak vyššie. Keď aj potom ľudia siahajú po výživových doplnkoch, úplne zbytočne - vstrebávanie a samotný účinok vitamínov závisí aj od ostatných zložiek potravy. Naučiť sa čo vaše telo potrebuje nie je zložité. Dôležité je nájsť si dôveryhodný a nezávislý zdroj informácií.

Pre viac zaujímavých a najnovších informácii o zdravej výžive odporúčame kurz Výživa.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Výživový
poradca

Vaše kalórie,
naše starosti!

Máte záujem o personalizovaný jedálniček alebo konzultáciu s našou výživovou poradkyňou? Ozvite sa nám prosím prostredníctvom formuláru alebo telefonicky na 0905 339 959 alebo mailom na info@efectfit.sk. Následne si dohodneme ďalší postup a pomôžeme Vám so stravovacími návykmi.

Výživový poradca Diana
Výživový poradca

Diana

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.