EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Škola strečingu a funkčných core cvičení pre mládež

"Ohýbaj ma mamko, kým som ešte Janko. Neohneš ma mamo, keď už budem Jano."

Máte doma nádejného atléta alebo nadšenca počítačových hier? Začína sa vaše dieťa sťažovať na bolesti chrbtice a kĺbov? Všímate si pri ňom zhoršené držanie tela? Máte pocit, že mu chýba strečing na tréningoch alebo zdravý pohyb celkovo?

Postúra človeka sa formuje kontinuálne v rámci vývoja, s kritickými obdobiami v školskom veku a v puberte. Práve v týchto fázach získavajú deti základy pohybovej zdatnosti. Vytváranie správneho pohybového stereotypu má nielen zásadný význam pri predchádzaní zdravotným problémom, ale taktiež formuje inteligenčný a emočný kvocient človeka.

Veľkú časť z dospievania trávia deti v sedavej polohe, často s chybným držaním tela, čím dochádza k vytváraniu nesprávnych pohybových vzorov. Je dôležité si však uvedomiť, že súčasná fyzická inaktivita vedie k oslabovaniu a skracovaniu svalov, ktoré zlozvyky len prehlbujú. V súčasnosti tak u detí a teenagerov čoraz viac pozorujeme syndróm chybného držania tela (charakteristický predsunutým držaním hlavy, guľatým chrbtom a zaoblením ramien), oplosťenie alebo zväčšenie driekovej lordózy, nesprávne postavenie panvy či rôznu dĺžku končatín.

Je dôležité si uvedomiť, že spomenuté diagnózy môžu spôsobovať bolesti chrbtice u detských pacientov alebo robiť podklad pre chronické bolesti v budúcnosti. Komplexné cvičenie spájajúce uvoľňovanie skrátených svalov, posilňovanie posturálnych svalov a edukáciu pacienta predstavuje vysoko účinné riešenie týchto problémov.

Sami však vidíte, že edukácia k zdravému pohybu a športu v našich školách a skupinových športoch stagnuje. Nenechajte svoje dieťa robiť tie isté chyby, aké nechali robiť vás. Prihláste sa ku nám na osobné alebo skupinové cvičenie (2-3 deti) alebo kombinované cvičenie dieťa + rodič. Naši fyzioterapeuti vás ochotne naučia zdravému pohybu.

Cvičenie pre deti a teenagerov je možné dohodnúť aj počas víkendu.
Cvičenie vykonávajú diplomovaní fyzioterapeuti Mgr. Andrej Mikláš a Mgr. Marcela Sokirková.

Fyzioterapeut
Andrej
Fyzioterapeutka
Marcela

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Vstupná prvá hodina s fyzioterapeutom zahŕňa komplexnú diagnostiku problému, konzultáciu, nápravné cvičenia a odporúčania na ďalší postup. Cenník nájdete tu. Prihlásiť sa môžete prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás!

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Michal, 39 rokov
"Odoslanie formulára bola pre mňa vtedy veľká výzva, strašne som sa bál a hanbil ísť do fitka. Už je to však takmer pol roka a určite neľutujem."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.