EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Ako začať - s trénerom alebo bez?

Je veľmi veľa spôsobov a ciest ako sa jednotliví športovci či laici dostali k behu. Najlepším možným riešením, ak ste teda úplný začiatočník, je začať s profesionálom.

Ide o to, že na začiatku má človek najväčšiu šancu naučiť sa čo najlepšie a najkvalitnejšie behať. Spolupráca s pokročilými alebo dokonca s pretekármi, ktorí majú nesprávne návyky je oveľa náročnejšia, ako pre trénera, tak aj pre samotného športovca. Pomôcť sa dá samozrejme každému. Lepšie neskoro ako nikdy, no aj pre nás, trénerov, je jednoduchšie, keď so správnymi návykmi začneme hneď od začiatku. Tréning s trénerom prináša množstvo výhod, prinášame vám pár príkladov, prečo sa to oplatí:

  • Tréner je študovaný odborník a s veľkou pravdepodobnosťou dokáže reagovať na akýkoľvek problém. Ak je to počas tréningu alebo po ňom, či už konzultuje o zraneniach, výžive alebo akejkoľvek inej téme.
  • Dohodnutý termín s trénerom vás určitou formou zaväzuje k tomu, aby ste sa na tréning dostavili. Je jednoduchšie prinútiť sa, aj keď každý istotne aspoň raz pocíti, že sa mu nechce a hľadá množstvo výhovoriek, prečo neprísť.
  • Tréner vás motivuje, pomáha, povzbudzuje a dáva vám cenné rady ako sa zlepšiť.
  • Pomôže vám pri výbere obuvi alebo oblečenia, tak isto poradí aj v oblasti pitného režimu či stravy.
  • Má kontakty. Áno, aj tento benefit zohráva dôležitú úlohu v tréningu. Ak sa zraníte, odporučí kvalitného lekára alebo fyzioterapeuta. Vie vás poslať do správneho obchodu na nákup oblečenia a obuvi či pomôže s prihlásením na preteky.
  • Zabezpečí vám priestory a podmienky - bežecký ovál, tartanová dráha, v zimnom období aj hala či telocvičňa, na ktoré vstup je zväčša všade spoplatnený.
  • Množstvo ďalších benefitov, ktoré určite ocení nejeden z vás.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Bežecké tréningy či akékoľvek služby spojené s behaním pre EfectFit zabezpečuje Runex Academy.

V prípade akýchkoľvek otázok či dohodnutia úvodného tréningu zadarmo kontaktujte:

Runex Academy
Runex Academy

Bc. Marek Korba

0944 545 331 runexacademy@gmail.com Facebook