EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Osobný tréner musí viesť klientov príkladom

Prečo si myslíš, že je osobný tréner pre ľudí dôležitý? Čo sa im snažíš ponúknuť? Aké "funkcie" pre ľudí zahŕňa práca trénera?

Osobný tréner nie je pre mňa len o tom, že človek sem príde a dám mu nejaký tréning. Je to koučing, mentorovanie klienta celkovo v živote v rámci zdravého životného štýlu. Mal by som vedieť klientovi pomôcť komplexne ohľadne stravy, pohybu, iných športových aktivít ako napr. behu, plávaniu apod. Viesť človeka istým smerom. Učím klientov, ako sa majú stravovať, prečo majú dostatočne dlho spať, čo majú v bežnom živote robiť, aby čo najskôr a najefektívnejšie dosahovali svoje ciele. Nie je to len o tých troch hodinách v gyme s osobný trénerom, ale o životnom štýle.

Ak teda tomu správne chápem, najviac sa "pasuješ" do role mentora svojich klientov. Čo k tejto roli ešte z tvojho uhľa pohľadu patrí?

Najdôležitejšia je podľa mňa to, že osobný tréner by mal byť líder a žiť tým, čo prezentuje. Ak chce byť skutočný tréner, nemôže "vodu kázať a víno piť". Iba ak je to suché červené vínko a primerane :) Osobný tréner musí byť pre ľudí podpora nielen vo fitku, ale aj mimo fitka. Chcem, aby ľudia boli celkovo aktívni a nielen pár hodín u mňa v gyme. A vo finále, aby pohyb brali ako prirodzenú súčasť života a mali z neho radosť.

OK, to znie rozumne. A čo myslíš, z opačného uhla pohľadu – prečo ľudia vyhľadávajú osobného trénera? Je to kvôli tomu, čo si teraz uviedol alebo majú iné motívy?

Človek za mnou príde s jednoduchým motívom – jeho cieľom. Pravdupovediac, čo presne sa mu v hlave odohráva či odohrávalo, neriešim. Pre mňa je prioritou jeho cieľ a tomu prispôsobujem celý proces. Samozrejme, na úvodnom tréningu sa s človekom snažím "emočne" spojiť a pochopiť ho, vypočuť. Nechcem, aby tu človeka čakal diktátor, ale kamarát. Prvý dojem je najdôležitejší- musím byť v pohode a vytvoriť človeku prostredie v ktorom sa cíti príjemne a uvoľnene.

V čom vidíš kľúčový faktor úspechu pri práci s klientmi?

Jediná cesta k úspechu je spolupráca. Nikdy výsledok nie je len zodpovednosť osobného trénera alebo len klienta. Je to tímová práca. A ako som už spomínal, najdôležitejším faktorom je pre mňa resp. klienta "viesť príkladom".

Ďakujeme šéftrénerovi Martinovi z Podunajských Biskupíc za rozhovor.

Šéftréner
Martin

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Michal, 39 rokov
"Odoslanie formulára bola pre mňa vtedy veľká výzva, strašne som sa bál a hanbil ísť do fitka. Už je to však takmer pol roka a určite neľutujem."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.