EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Je osobný tréner len trend tejto doby?

Je osobný tréner dobrá investícia alebo trend tejto doby? Ak sa už dlhšie odhodlávate začať cvičiť a neviete, kde alebo ako, čítajte ďalej. V tomto článku sa dozviete, čo vám cvičenie s trénerom ponúka, a že je to možno presne to čo hľadáte.

  1. Osobný tréner rozumie širším súvislostiam v tele, pozerá sa na telo a kondíciu (fyzickú aj psychickú) komplexne. Nie je to iba o tvarovaní postavy či chudnutí. Vďaka vzdelaniu vie posúdiť celkovú funkčnosť tela – jeho stabilitu, pohyblivosť, výdrž, vytrvalosť. Rovnako vie odhaliť prípadné svalové dysbalancie a obmedzenia.
    S tým súvisí následne nastavenie tréningového plánu. Osobný tréner je tu na to, aby vám ukázal tie najefektívnejšie a zdraviu prospešné spôsoby, ako sa dostať k vytúženej forme. Klientmi často prehliadaný fakt je ten, že sa zameriavajú primárne na fyzickú stránku. Ako vyzerá brucho, zadok alebo koľko ukazuje ručička na váhe? Tu však vstupuje tréner, ktorý vám má ukázať, že forma prichádza spolu s funkčnosťou tela a teda je potrebné pracovať na každom aspekte telesnej kondície – len tak si zabezpečíme zdravé, odolné a atraktívne telo.
  1. Osobný tréner za vás všetko premyslí a vy si nemusíte robiť starosti, čo cvičiť. Zabezpečí vám príjemný priestor na cvičenie, pripraví náčinie, vyberie a nakombinuje cviky, nastaví intenzitu zaťaženia, počet opakovaní a sérii. Vaša jediná úloha je dostaviť sa na tréning a hodinku sa venovať sebe. Tým, že osobný tréner to už má všetko premyslené, vy sa môžete sústrediť iba na správne vykonávanie cvikov a tešiť sa z pohybovej aktivity. Pre efektívnejšie využitie času vo fitku si môžete prečítať článok 4 tipy ako nestrácať čas vo fitku.
  1. Vďaka osobnému trénerovi pristupujete k cvičeniu zodpovednejšie a eliminujete šance na výhovorky. Už len samotný fakt, že aj vám aj trénerovi svieti v kalendári tréning, prispieva k vytváraniu zdravého návyku pravidelného cvičenia. Myšlienkové pochody typu "chce sa mi alebo nechce sa mi?", "je zima", "prší", "je horúco", "som unavený" jednoducho nemôžu zvíťaziť. Síce sú to prirodzené a bežné výplody mysle, avšak... Vy viete, že osobný tréner vás už čaká vo fitku a teší sa na tréning. Takto sa postupne prekonávate a s tým rastie vaše sebavedomie a dobrý pocit zo seba.

Mgr. Martina Melikantová
Osobná trénerka
EfectFit, Karlova Ves

Ak vás zaujala táto téma, tu si môžete prečítať, ako spoznáte naozaj kvalitného osobné trénera.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.