EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Chudnutie

Aj vás trápia klasické otázky: " Čo mám robiť, aby som schudol, vyformoval si a spevnil postavu? Čo mám jesť? Ako často a aký typ cvičenia si mám vybrať? Ktoré cvičenia sú najlepšie na formovanie tej alebo onej partie, koľko opakovaní, koľko sérií, aký interval odpočinku zvolím?" S týmito a ďalšími otázkami sa často stretáva obrovská časť populácie, ktorá sa chce cítiť a vyzerať lepšie, byť chudšia, svalnatejšia, zdravšia, silnejšia, krajšia, pohyblivejšia,... Avšak málokto si uvedomuje, že chudnutie je komplexnejší proces ako len 2 krát do týždňa (pri tých snaživejších 3 krát) prísť do fitka, ako-tak to tam odmakať a ísť domov. Samozrejme, každý máme obmedzený čas na tréning a preto by sme ho mali aj využívať efektívne. Prichádzate po celom pracovnom dni unavený do fitness centra alebo iného športoviska, často sa vám príliš nechce, ale prekonáte sa a dáte to. Prekonávate sa takto dni, týždne, mesiace, ba možno roky. A výsledky?! Nič moc...

Uvedomte si...

Prvé otázky by mali smerovať k úplnému základu. Mám kvalitný a dostatočne dlhý spánok? Keď sa budím aj po 8 hodinovom spánku rozbitý, pravdepodobne tam niečo nie je v poriadku. Mám kvalitnú stravu prispôsobenú individuálne na mieru? Keď sa najem, cítim sa utlmený a cez deň nemám energiu, je mi ťažko, páli ma záha, tak asi strava nebude tiež optimálne nastavená. Mám kvalitný tréningový program? To je otázka na nás, osobných trénerov! Relatívne ľahko si povšimnete či je spánok kvalitný alebo slabý. Čo sa týka stravy, choďte sa ideálne poradiť s výživovým poradcom. Strava je veľmi individuálna a to, čo platí na ľudí okolo, nemusí tak isto platiť na vás. Najmä v modernej dobe plnej intolerancií a alergií.

Čiže čo ten tréning?! Pre laika je veľmi náročné zistiť, či je naozaj ten daný tréning kvalitný, primeraný a cielený k výsledku. Každý určite pozná tento scenár: "Bola som v novom fitness centre naproti a osobný tréner ma úplne zničil. Nevládala som ani hore po schodoch vyšliapať, to bol super tréning!" Je to naozaj tak? Je kvalitný tréning taký, po ktorom nevládzeme chodiť? Naozaj takto viac schudnem? Pravdupovediac, zničiť vás na tréningu dokáže každý alebo to vlastne dokážete aj vy sami...

Martin

O autorovi článku

Osobný tréner Martin pôsobí na pobočke Podunajské Biskupice.

Martin stavia tréningový proces na základe cieľov a individuálnych možností klienta. Medzi ciele, ktoré spolu napĺňajú, spadá napr. chudnutie, formovanie postavy, zlepšenie kondície a držania tela. Rovnako je vyhľadávaný aj klientmi, ktorých trápia bolesti chrbta, krčnej chrbtice alebo majú skoliózu, scheuermannovu chorobu a chcú športovať bez obmedzení.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Michal, 39 rokov
"Odoslanie formulára bola pre mňa vtedy veľká výzva, strašne som sa bál a hanbil ísť do fitka. Už je to však takmer pol roka a určite neľutujem."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.