EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

5 tipov ako posilniť imunitu

Vieme, že vyváženou stravou dokážeme pomôcť imunite pracovať efektívnejšie. Zaujímavé je, že množstvo takýchto potravinových efektorov pre imunitu držíme aj doma:

Klinčeky

Fanúšikom vareného vínka určite zostalo pár klinčekov v zásobe. Klinček patrí k najlepším prírodným antioxidantom, pôsobí antimikrobiálne, antisepticky a vďaka svojim vlastnostiam sa používa aj v tradičnej čínskej medicíne. Pokojne si ho pridajte do šálky obľúbeného čaju.

Mrkva s citrónom osladená domácim medom

Táto kombinácia je doslova "vitamínovou bombou"- okrem vlákniny a vitamínu C obsahuje aj karotenoidy (taktiež antioxidanty). Ideálne pridať pár kvapiek oleja, aby sa karotenoidy lepšie dostali do nášho tela, keďže sa jedná o látky v tukoch rozpustné.

Pickles (nakladaná zelenina, kyslá kapusta, kyslé uhorky...)

Fermentovaná zelenina je výnimočná vďaka obsahu baktérií mliečneho kvasenia, ktoré udržujú v dobrej kondícii črevný mikrobióm. Dobre fungujúci črevný mikrobióm zohráva dôležitú úlohu a podporuje obranyschopnosť nášho tela.

Kurkuma

Antioxidačné, antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti robia z tejto potraviny oranžový zázrak. Účinok kurkumy podporíte komzumáciou v kombinácii s piperínom (čiernym korením ) a lyžičkou kvalitného rastlinného oleja (napr. olivový)

Celozrnné výrobky

O vysokom obsahu vlákniny a jej prospešnosti v celozrnných výrobkoch už všetci isto viete. Dôležitý však je aj obsah zinku a selénu, čo sú silné antioxidanty a ako mikronutrienty sú nevyhnutné pre fungovanie nášho imunitného systému.

Ak chcete, aby váš imunitný systém makal ako vy v EfectFit-e, zabudnite na cigarety, nadmerné množstvo alkoholu, rafinovaný cukor, bielu múku. Doprajte si dostatok spánku, zdravého pohybu a začnite myslieť pozitívne :)

Kvalitný spánok vplýva na pokožku, imunitný systém a dokonca pomáha odbúravať stres, depresie či pocity úzkosti. Práve preto by ste sa mali každý deň poriadne vyspať.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Michal, 39 rokov
"Odoslanie formulára bola pre mňa vtedy veľká výzva, strašne som sa bál a hanbil ísť do fitka. Už je to však takmer pol roka a určite neľutujem."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.